top of page

Vepřové hody U Havlíčků


Tradičně se vepř poráží v předvánočním období nebo v době masopustu, protože masné výrobky v chladném období nepodléhají zkáze a lze je snáze uchovat. V minulosti byla zabijačka na středoevropském venkově a v menších městech v zimním období pravidlem téměř v každém domě, avšak její četnost výrazně poklesla s ústupem drobného hospodářství a také díky prakticky bezproblémové celoroční maloobchodní dostupnosti vepřového masa. Dřívější určení zabijačky jako zisk masa pro výživu domácnosti se tak změnil i na akci folklórní a společenskou záležitost. A nyní si díky našim šéfkuchařům můžete dopřát také trochu tohoto tradičního hodování!


Zabijačková PRDELAČKA 65,-


Libová tlačenka od našeho řezníka , cibule, ocet, 99,-

Chlebový škvarkový duet – vepřové maso ve vlastní šťávě

škvarková pomazánka 99,-

Pečená jitrnice nebo jelito 119,-


Zabijačkový guláš , houskový knedlík, cibulka 169,-


Světlý prejt , staročeská lepenice 169,-


Pečené vepřové koleno, křen, nakládaná zelenina, chléb 355,-


Lepenice, vejmrda, kysané zelí, vařený brambor 49,-


Poctivý dvouctihodný povidlový koláč 45,-

bottom of page