Tradičně se vepř poráží v předvánočním období nebo v době masopustu, protože masné výrobky v chladném období nepodléhají zkáze a lze je snáze uchovat. V minulosti byla zabijačka na středoevropském venkově a v menších městech v zimním období pravidlem téměř v každém domě, avšak její četnost výrazně poklesla s ústupem drobného hospodářství a také díky prakticky bezproblémové celoroční maloobchodní dostupnosti vepřového masa. Dřívější určení zabijačky jako zisk masa pro výživu domácnosti se tak změnil i na akci folklórní a společenskou záležitost. A nyní si díky našim šéfkuchařům můžete dopřát také trochu tohoto tradičního hodování!
Zabijačková PRDELAČKA 65,-
Libová tlačenka od našeho řezníka , cibule, ocet, 99,-
Chlebový škvarkový duet – vepřové maso ve vlastní šťávě
škvarková pomazánka 99,-
Pečená jitrnice nebo jelito 119,-
Zabijačkový guláš , houskový knedlík, cibulka 169,-
Světlý prejt , staročeská lepenice 169,-
Pečené vepřové koleno, křen, nakládaná zelenina, chléb 355,-
Lepenice, vejmrda, kysané zelí, vařený brambor 49,-
Poctivý dvouctihodný povidlový koláč 45,-